«Досвід американців в побудові дієвої системи соцзахисту ветеранів буде нам дуже корисний», - Олександр Третьяков

На сьогоднішній день в Україні близько 300 тисяч осіб мають статус учасника бойових дій, отриманий під час війни на Донбасі. Багато ветеранів незадоволені роботою влади, тому що змушені оббивати пороги чиновницьких кабінетів, доводячи свої права на пільги, увагу і повагу. Про це заявив Олександр Третьяков в інтерв’ю газеті «Факти».

«У країні гостро стоїть проблема не тільки з ветеранами нинішньої війни, а й з іншими категоріями населення, зокрема, з тими, хто, прослуживши 25 років в армії, справедливо обурюються, що їм не піднімають пенсії. Тобто проблема набагато масштабніша» - підкреслює Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

Однак міжнародний досвід свідчить, що проблеми ветеранів можна вирішувати ефективно. Наприклад, в США, Канаді, Австралії, Хорватії, ряді інших країн існують міністерства у справах ветеранів. Для України питання створення такого міністерства теж давно назріло, вважає Третьяков.

«По великому рахунку, проблеми ветеранів в різних країнах дуже схожі. У тому ж американському профільному міністерстві є три департаменти: один займається охороною здоров'я, другий - пільгами ветеранів, третій - меморіальний (це питання утримання кладовищ, поховання і т. д.), Що зведено в Америці в культ і обставлено по вищому розряду. Їх мета - щоб вся країна з покоління в покоління пишалася своїми героями, знала і пам'ятала тих, хто боровся за Батьківщину »- розповідає народний депутат по поверненню з робочої поїздки в США.

За час поїздки Олександр Третьяков зустрівся з головою Комітету у справах ветеранів Конгресу США Філом Роу і з першим заступником міністра у справах ветеранів Томасом Боуманом. Високопоставлені чиновники США підтримали ініціативу створення Міністерства ветеранів України.

Інтерв'ю в газеті "Факти": http://fakty.ua/261550-aleksandr-tretyakov-ideyu-sozdaniya-ministerstva-...