Олександр Третьяков: апарат Міністерства у справах ветеранів повинен на 30-40% складатися саме з ветеранів

18 квітня відбулося чергове засідання Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

Олександр Третьяков, як голова Комітету наголосив на тому, що апарат Міністерства у справах ветеранів повинен на 30-40% складатися саме з ветеранів. Такий принцип працює в США і в європейських країнах.

Однак виникає питання про необхідний рівень професійної підготовки цих людей. Вони повинні стати фахівцями і володіти базовими знаннями Конституції, державного управління, державної служби, планування бюджету, антикорупційного законодавства тощо. Тому Комітет виступив з ініціативою створити курси підготовки на держпосади для ветеранів.

«Наш комітет прийняв рішення звернутися до Міністерства освіти і науки України, Національного агентства з питань державної служби, і Національної академії державного управління при Президентові України, з пропозицією ввести в деяких навчальних закладах спеціальні курси. Ці курси будуть готувати кадровий ресурс майбутнього міністерства з числа ветеранів на основі дистанційного навчання. Таким чином, вони зможуть добре підготуватися до проходження конкурсу на держпосади» - заявив Олександр Третьяков.

Також в засіданні Комітету прийняв участь президент Національної академії держуправління Василь Куйбіда. Він підтримав ініціативу і заявив про готовність вже в цьому навчальному році прийняти перших студентів з числа ветеранів.