Олександр Третьяков: «Досвід TAPS допоможе створити ефективну систему роботи з ветеранами в Україні»

22 березня народний депутат України Олександр Третьяков провів зустріч з Бонні Керол, президентом і засновницею американської некомерційної організації Tragedy Assistance Program for Survivors (TAPS), яка займається психологічною підтримкою сімей загиблих військових.

Бонні Керол заснувала TAPS в 1994 році, після того як в авіакатастрофі трагічно загинув її чоловік-військовий. Організація тісно співпрацює з американською армією, Міністерством оборони та Міністерством ветеранів США, концентруючи свої зусилля в першу чергу на психологічній допомозі та реабілітації.

«Для нашої країни важлива будь-яка допомога та участь міжнародних партнерів. Досвід TAPS, їх знання в цій сфері допоможуть нам, в Україні, створити ефективну систему роботи з ветеранами» - запевняє Олександр Третьяков.

Під час зустрічі народний обранець поділився планами створення профільного міністерства.

«Ми маємо намір тісно співпрацювати з громадськими організаціями - як українськими, так і міжнародними. Кожен може внести свою лепту у спільну справу і, нарешті, вирішити всі ті проблеми з якими стикаються українські ветерани» - розповів Третьяков.

Бонні Керол в свою чергу розповіла, наскільки значиму роль зіграло в Штатах Міністерство ветеранів, адже, по суті, воно стало майданчиком, завдяки якому ветерани змогли донести до влади свою позицію з важливих питань, захистити свої права та інтереси.

«За результатами зустрічі ми домовилися з Бонні Керол про співпрацю, а також обговорили можливість відкриття представництва організації в Києві. Немає сумнівів, нам є чому повчитися в американців. Також попросив її на всіх зустрічах в США та інших країнах хоча б 3 хвилини приділяти Україні. У світі повинні знати якомога більше про те, що в нашій країні проблема ветеранів існує, і ми відкриті до співпраці в будь-якій формі» - підкреслив Олександр Третьяков.