Олександр Третьяков взяв участь в круглому столі на тему реабілітації ветеранів АТО

Голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков на запрошення Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко взяв участь у круглому столі на тему: «Необхідність законодавчого забезпечення реформи системи реабілітації учасників АТО».

Питання створення сучасної та ефективної системи реабілітації в Україні постало особливо гостро з початком антитерористичної операції на Сході Україні. Держава не була готова ні до війни, ні до її наслідків.

На цей час в нашій державі законодавчо врегульовано лише систему реабілітації для осіб з інвалідністю. Насправді реабілітації потребують не лише особи з інвалідністю та учасники АТО, а значно ширша категорія громадян. Кожна людина в той чи інший час протягом свого життя може потребувати реабілітації. І держава зобов’язана забезпечити належні умови для її отримання.

Нарешті потрібно поставити крапку у цьому питанні і створити сучасну систему реабілітації в Україні, взявши за основу кращий досвід європейських країн та США.