Третьяков: «Курс підготовки до держслужби вже пройшло сто ветеранів»

За результатами двох хвиль навчання на курсах для ветеранів АТО «З Фронту до Міністерства» вже 100 учасників бойових дій з 11 областей України підготовані до держслужби, в тому числі у Міністерстві у справах ветеранів. Про це повідомив народний депутат, голова Комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Серед них багато неординарних особистостей з цікавими життєвими історіями і, без перебільшень, визначними бойовими заслугами. Це і легендарні комбати Олег Куцин з «Карпатської Січі» та Андрій Янченко з 25-го батальйону «Київська Русь», і екс-керівник Центру спецоперацій із боротьби з тероризмом СБУ генерал-майор Геннадій Кузнєцов, за особисту мужність та героїзм нагороджений орденом «За мужність» III cтупеня», - написав народний депутат.

Ідею створити такий навчальний проект запропонував Комітет Верховної Ради, очолюваний Третьяковим, у квітні 2018 року. Підготовкою ветеранів до державної служби опікувалися викладачі Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.

«Я переконаний, що у майбутньому Міністерстві у справах ветеранів 30-40% штату мають становити ветерани, які знають про проблеми тих, хто повертається з фронту, не з чужих розповідей. Не маю сумнівів, що ці сто вмотивованих людей, які отримали нові знання – цінний кадровий ресурс не лише для профільного міністерства, а й для країни загалом. Адже відтепер вони мають кваліфікацію працювати в різних державних органах та органах місцевого самоврядування. Наприклад, один з слухачів першого курсу навчання Андрій Гнатківський вже бере участь у конкурсі на посаду в Міністерстві економрозвитку. І я щиро сподіваюсь, що наші ветерани принесуть користь державі у мирному житті, так само як вони самовіданно захищали її на фронті», - зазначив Олександр Третьяков.

Як і під час першого набору, ветерани сплачували лише 30% вартості курсу - 385 гривень. Решту 70% оплачено коштами донорської допомоги благодійної організації «Фонд Олександра Третьякова».