Усі рішення щодо створення Міністерства ветеранів проходитимуть громадську експертизу - Третьяков

На цьому наголосив народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка", Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков під час сьогоднішнього засідання комітету.

"Процес створення Міністерства у справах ветеранів буде публічним, відкритим і прозорим. Саме такий підхід забезпечить ефективність і якість новоствореного міністерства. Тому сьогодні, на комітеті було прийнято рішення про створення робочої групи з питань утворення Міністерства України у справах ветеранів. До цієї робочої групи мають увійти представники Кабінету міністрів, громадських організацій, волонтери та експерти.

Голова Комітету підкреслив, що до обговорення усіх важливих рішень буде залучено максимально широке коло експертів та ветеранів. "Особливо нам важлива думка і бачення людей для яких і створюється це міністерство. Наголошую - усі наші рішення проходитимуть громадську експертизу",- додав політик.

Також на засіданні Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю було заслухано звіт голови Комітету Олександра Третьякова за підсумками його робочого візиту до США.

Доповідаючи членам комітету про результати зустрічей, Третьяков наголосив: "Американські колеги виявили готовність допомагати і сприяти нам у створенні Міністерства ветеранів. Для нас буде корисним саме американський досвід при створенні цієї установи, адже США мають найефективнішу систему соціального захисту ветеранів і учасників бойових дій",- підкреслив політик.