Закон про окремий статус постраждалих учасників Майдану підписано!

День Гідності та Свободи - визначна дата. В цей день неможливо не думати про те, що трапилося тоді, у листопаді 2013 - лютому 2014 року. Це важкі спогади про трагедію, але й гордість за героїзм, силу волі, вражаючу єдність та непереборне бажання людей змінити свою країну.

Вважаю своїм обов'язком зробити все від мене можливе, щоб держава турбувалася про героїв Майдану, членів сімей тих, хто віддав тоді свої життя. Це справедливо і правильно. Як голова профільного Комітету, що опікується ними, зазначу, що в цьому напрямку багато чого вже вдалося зробити.

Cьогодні Президент України Петро Порошенко підписав надважливий закон, який вводить у законодавство статус «Постраждалого учасника Революції Гідності». Наш комітет рекомендував прийняття цього закону і наполіг на встановленні саме такого окремого статусу для постраждалих під час подій Майдану. Тиждень тому Верховна Рада проголосувала за нього більшістю голосів. Учасники Революції Гідності, що отримали тілесні ушкодження, отримають відповідне посвідчення, пільги та інші соціальні гарантії, передбачені для учасників бойових дій.

Раніше особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, отриманих на Майдані, було надано право на встановлення статусу інваліда війни з відповідним рівнем соціального захисту, а сім'ям Героїв Небесної Сотні надано право на встановлення статусу члена сім'ї загиблого. Особи, які отримали тяжкі і середньої тяжкості тілесні ушкодження на Майдані, отримали право на безкоштовне медичне обслуговування в госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних установах. Ми продовжуватимемо працювати у цьому напрямку, щоб ніхто не залишився без уваги та турботи.